Cáfol az ügyészség Elios-ügyben

Cáfol az ügyészség Elios-ügyben

Jávor Benedek Forrás: FB/Jávor Benedek oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cáfolja a Központi Nyomozó Főügyészség azt a sajtóhírt, miszerint nyoma veszett volna Jávor Benedek korábbi, Elios-ügyben tett feljelentésének. A Népszava információira hivatkozva lapunk is beszámolt arról, hogy a Párbeszéd európai parlamenti képviselője állítólag hiába érdeklődött a napokban az ügy állásáról, sem az ügyszám, sem a feljelentő neve, sem pedig az Elios név alapján nem tudtak ráakadni. Később a politikus maga is közölte, hogy "az ügyészség önmagát múlja alul: az Elios-ügyben immár nem csupán az orra előtt heverő bizonyítékok megtalálására képtelen, de az ügyben tett feljelentés sincs meg náluk".

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanakkor valótlannak nevezte a hírt. Kifejtették, hogy a feljelentés tavaly augusztus 3-án érkezett hozzájuk az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Két héttel később, augusztus 16-án írásban arról tájékoztatták Jávor Benedeket, hogy ugyanabban az ügyben korábban Szigetvári Viktor már tett feljelentést, de azt elutasították. Ezért pedig az "újabb adatot, bizonyítékot nélkülöző feljelentésének érdemi elbírálására nem kerülhetett sor".

Ezt az értesítést az ügyészség állítása szerint arra a címre küldték el, amelyet Jávor Benedek a feljelentés feladásához használt borítékon kézírással megjelölt. Ezen a címen egyébként a politikus európai parlamenti képviselő budapesti irodája található. A küldemény kétszer próbálták kézbesíteni – augusztus 21-én és 28-án –, ám végül "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Azt is írták, hogy idén február elején Jávor Benedek érdeklődött az ügyről, ezért ismét tájékoztatták a történtekről, az újabb értesítést egy általa megjelölt brüsszeli címre küldték ki.