Csaknem 60 év után távozik posztjáról Veresegyház polgármestere

Csaknem 60 év után távozik posztjáról Veresegyház polgármestere

Pásztor Béla polgármester beszédet mond a Veresi Paradicsom Kft. szamócaültetvényének megnyitóján Veresegyházon 2022. október 27-én. (MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötvennyolc évnyi hivatali idő után távozik posztjáról Veresegyház polgármestere, Pásztor Béla, aki elmondása szerint nem egészségügyi ok miatt döntött így – értesült a Magyar Nemzet néven megjelenő lap.

A beszámoló szerint a Pest megyei település vezetője azért határozott így, mert hamarosan betölti 85. életévét, és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő. Pásztor Béla egyúttal leszögezte: saját maga döntött a távozásról, amire már készült egy ideje. Február 28-ig marad hivatalában, de a város következő vezetése bizton számíthat tanácsaira.

Pásztor Béla a Felvidéken született, és 1965. szeptember 1-jén választották Veresegyház tanácselnökének, azt megelőzően a helyi művelődési ház igazgatójaként dolgozott. A rendszerváltáskor annyiban változott a pozíciója, hogy onnantól kezdve polgármester volt, egészen mostanáig. 

Távozását követően még tavasszal időközi polgármester-választást kell tartani Veresegyházán.