Családi háznak ütközött a rendőrök elől menekülő brit embercsempész Rozsályban

Családi háznak ütközött a rendőrök elől menekülő brit embercsempész Rozsályban

Embercsempész csapódott autójával egy családi ház oldalába (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balesetet szenvedett egy illegális migránsokat szállító férfi, miközben a rendőrök elől menekült – derül ki a police.hu közléséből.

Mint írták, a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai szeptember 17-én éjszaka Garbolc külterületén akartak ellenőrizni egy brit rendszámú gépkocsit, ami a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű vezetője menekülni próbált, nagy sebességgel továbbhajtott és feltehetőleg az eltúlzott sebessége miatt Rozsályban egy családi ház kerítését kidöntve az épület oldalának ütközve állt meg.

A rendőrség szerint a járművet egy 45 éves brit állampolgár vezette, rajta kívül az autóban két férfi tartózkodott akik érvényes pakisztáni útlevéllel rendelkeztek, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a balesetben megsérült járművezetőt és két utasát orvosi ellátásukat követően előállították.

A 45 éves brit férfit embercsempészés bűntette megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A két pakisztáni határsértőt pedig a csengersimai közúti határátkelőhelyen fogják átadni a román határőrizeti szerv képviselőinek.

Hangsúlyozták: az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Címkék: rendőrség