Csapágygolyókkal rongálták meg a DK irodáját

Csapágygolyókkal rongálták meg a DK irodáját

Lövés nyoma a DK irodájának üvegén (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Rálőttek a DK újbudai irodájára. Meg kell állítanunk a Fidesz gyűlöletpolitikáját”. Ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció csütörtök délre. Barkóczi Balázs, a párt szóvivője a párt Központi Irodájába hirdette meg tájékoztatóját.

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője és Bakai-Nagy Zita a DK újbudai alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondták, hogy valaki, vagy valakik belőttek a párt újbudai irodájának ablakán – írta az Index. Hozzátették: szerdán, valamivel négy előtt ment a DK irodavezetője a párt újbudai irodájához, hogy kinyisson, majd arról tájékoztatta a kerületi pártvezetést, hogy lövés nyomait találta a pártiroda üvegén. Ezután rendőrséget hívtak, a rendőrök kimentek, helyszíneltek.

Barkóczi elmondta, a rendőrök azt mondták, a támadást egy olyan fegyverrel követhették el, ami nem minősül lőfegyvernek, nem engedélyköteles, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására. Két golyót, 2 cm-es fémgolyókat találtak bent az irodában, amiket a helyszínelők úgy vittek el, hogy alkalmas legyen DNS-vizsgálatra, mondták. Az utca elején pedig van egy térfigyelő kamera, amelynek felvételeit szintén használhatják majd a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök délután a rendőrség honlapján közölte: a helyszíni szemle során a Kaptárkő utcai irodában két, egyenként 0,8 centiméter átmérőjű csapágygolyót találtak, amelyeket nem lőfegyverből lőttek ki. A csapágygolyókat a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatra küldték. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.