Cserben hagyta áldozatát a gázoló: csak az áldozat biciklijét vonszolta arrébb

Cserben hagyta áldozatát a gázoló: csak az áldozat biciklijét vonszolta arrébb

A 2022 augsztus 27-i csebenhagyásos kerékpáros-gázolás helyszíne Gödön (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Autós gázolt kerékpárost Gödön a Szent István utcában. A Police.hu-n olvasható közlemény szerint a sofőr az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyva okozott balesetet augusztus 27-én. Mint írják, a sofőr kiszállt az autóból, a roncsolódott biciklit arrébb vonszolta, visszaült kocsijába és továbbhajtott. A földön fekvő sértetthez mentőt nem hívott, segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. A 45 éves bonyhádi férfit a mentők súlyos nyak, fej és térdsérülésekkel vitték kórházba.

A baleset helyszínén a rendőrök csak elenyésző információhoz jutottak, ám ez a körülmény – ahogy a rendőrségi közlemény fogalmaz – mit sem hátráltatott a munkán. A járőrök a helyi körzeti megbízottakkal együtt a településen házról házra jártak, minden lehetséges szemtanút felkutattak, mindenkit kikérdeztek. Rövid időn belül tudták, hogy kit kell keresniük. Augusztus 29-én délelőtt épp a feltételezett gázolóért indultak, amikor az illető besétált a rendőrségre, feladta magát. Gyanúsítotti kihallgatásán a nő felelősségét elismerte, tettére magyarázatot nem tudott adni a rendőröknek.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gödi illetőségű, 51 éves nő ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.