Csordás vagy Jámbor? Megvan, melyik civil jelölt mögé áll be a Momentum a VIII-IX. kerületben

Csordás vagy Jámbor? Megvan, melyik civil jelölt mögé áll be a Momentum a VIII-IX. kerületben

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már két civil jelölt is bejelentette meg fogja mérettetni magát Budapest 6. számú választókerületében, amely a VIII. és IX. kerület egy részét foglalja magában. Elsőként ezt Csordás Anett tette meg tavaly decemberben, akinek neve akkor vált ismertté, mikor 2018-ban az otthonápolási díj emelése mellett kampányoltak – még hozzá sikerrel. Később Jámbor András, a baloldali Mérce egykori alapítója, volt főszerkesztője is jelezte indulási szándékát, aki jelenleg a budapesti városházán dolgozik.

A Momentum ezzel kapcsolatban csütörtökön jelezte: Csordás Anettet fogják támogatni. – Momentum számára mindig az ember állt a középpontban: egy emberi, élhető, fejlődő Magyarországért jött létre és azért dolgozik a szervezet most is. Egy mozgalomból váltunk párttá, de a mai napig az identitásunk része az emberközeliség. 2019-ben ezért is álltunk be a C8 jelöltje, Pikó András mögé, aki azóta is egy szolidárisabb, jobb Józsefvárosért tesz nap mint nap. És ezért támogatjuk Csordás Anettet is a 2021-es előválasztáson – írják.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közzétett bejelentő videóban elmondta: „2019-ben nagyon nyertek a józsefvárosiak és a ferencvárosiak. Pikó András és Baranyi Krisztina személyében olyan civil polgármesterek vették át a vezetést akik átlátható, tiszta és szociálisan érzékeny kerületeket építenek azóta is. 2022-ben még nagyobb lesz a kihívás, ezért mi ugyanezt a receptet fogjuk használni. A civilek és a pártok összefogásából olyan jelöltek fognak bekerülni a parlamentbe, akik méltán fognak képviselni mindenkit. Mi momentumosok Csordás Anettet fogjuk támogatni ezen a választáson a VIII-IX. kerületben. Anett egy helyben lakó civil lokálpatrióta, aki nem csak a családok egyenjogúságáért küzd, hanem egyenlő lakástámogatásért is ezekben a kerületekben”.

Mohai Andrea, a C8 elnöke szerint a Momentummal együttműködve az előválasztáson és a 2022-es országgyűlési választáson is el lehet érni azt a sikert, mint 2019-ben Pikó András polgármesteri megválasztásakor.

Csordás Anett hangsúlyozta, hogy “most, amikor az a cél, hogy Magyarországon rendszerváltás legyen, kiemelten fontos az, hogy a civilek és a pártok erős szövetséget kössenek egymással. Ez segíti azt, hogy a NER-t közösen leváltsuk. Parlamenti képviselőként a Momentum frakcióját fogom erősíteni és azért fogok dolgozni az országgyűlésben, hogy Józsefvárosban és Ferencvárosban méltó lakhatási körülményei legyenek az embereknek és egy olyan családpolitikáért, amely nem csak a felsőközéposztálybeliek érdekeit szolgálja, hanem minden családét!”