DK: felelőtlenség ebben a helyzetben 15 milliárdot elszórni a tűzijátékra

DK: felelőtlenség ebben a helyzetben 15 milliárdot elszórni a tűzijátékra

Tűzijáték Budapesten 2022-ben (Forrás: Magyarország kormánya/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tűzijáték fontos hagyomány és jó kikapcsolódás a családoknak, de ennyi pénzt elkölteni rá felelőtlen pénzszórás ebben a helyzetben – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombaton, online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített tájékoztatójában azt mondta, a kormány arra készül, hogy 15 milliárd forintot költsön az augusztus 20-i tűzijátékra. „Hiába igaz az, hogy az államalapítás ünnepe az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, aminek természetesen szerves része a tűzijáték is, nem lehet ennyi pénzt erre elkölteni most, amikor az állam az élet szinte minden területén működésképtelen” – fogalmazott a politikus.

Indoklása szerint a legtöbb kórházban leálltak a műtétek, mert nem működik a klímaberendezés; pár hét múlva úgy fognak becsöngetni az iskolákba, hogy gyerekek százainak, sőt ezreinek nem telik megfelelő tanszerre; a MÁV tönkretétele után a kormány a buszközlekedésben vezet be megszorításokat, még több pénzt vonva el a közösségi közlekedéstől.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, a DK az augusztus 20-ra szánt 15 milliárd forint egy részét inkább az emberekre költené, ebből az összegből klimatizálni lehetne minden nagyobb magyar kórház műtőjét és a magyar családokat is segíteni lehetne az iskolakezdésben. „A DK szerint nincs az a fényűző és látványos tűzijáték, amely feledtetni tudná ma a magyar emberekkel és a magyar családokkal, hogy nem számíthatnak az államra a mindennapjaikban" – mondta az ellenzéki politikus.

(MTI)