Aulapénzt szed az Opera

Aulapénzt szed az Opera

Fotó: Magyar Állami Operaház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd óta kétezer forintos belépőjegyet kell fizetnie annak, aki az Operaház aulájára kíváncsi. 

A Hvg.hu azt írja, az Operaház szerint a belépőjegyet csak egy néhány napos próbaként vezették be és nem is egész nap érvényes. Azt közölték, hogy „a Magyar Állami Operaház a projekt során az előadások megkezdése előtt 60 perccel nyitja meg a főbejáratot és az aulában található jegypénztárakat a nagyközönség előtt. Az Andrássy úti Ybl-palota aulája ezt követően az előadások végéig térítésmentesen látogatható, míg a pénztárak az első szünet végéig tartanak nyitva”. A belépőt a 2024 tavaszán elfogadott sztrájkmegállapodás hatására megnövekedett működési költségek forrásainak előteremtése teszi szükségessé.

A belépőt a jegypénztárakban lehet megvenni, és ha 72 órán belül csoportos épülettúrára, vagy előadásra vesznek jegyet, beleszámít az árába. A Magyar Állami Operaház azt írta a lapnak, hogy „az első nap tapasztalatai pozitívak, (...) a jegybevételek a hónapra vetítve a több tízmillió forintos nagyságrendet is elérhetik.”

Az Opera helyzetéről itt írtunk bővebben. 

Címkék: Opera, aula