DK: Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg az aktivistánkat

DK: Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg az aktivistánkat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halálosan megfenyegették a DK ifjúsági szervezetének tagját a Szálasi-emlékhely lefújása miatt, rendőrségi feljelentést teszünk – közölte a párt kedden.

A DK  közleménye szerint kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a Demokratikus Lendület, a párt ifjúsági szervezetének aktivistáját, „miután fekete festékkel fújta le a nyilas tömeggyilkos, Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben”. A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen. A párt hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni semmilyen gyáva fenyegetéstől, mert zéró toleranciát képviselnek az erőszakkal és a félelemkeltéssel szemben. A jövőben is minden törvényes eszközzel fel fognak lépni a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen. 

A DK-s ifjúsági szervezet a lefújáskor azt közölte, hogy „nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez”.