Dúró Dóra szerint Magyarországnak fel kell készülnie, hogy akár már 2030-ban elhagyja az Európai Uniót

Dúró Dóra szerint Magyarországnak fel kell készülnie, hogy akár már 2030-ban elhagyja az Európai Uniót

Dúró Dóra (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Eddig és ne tovább! – írta drámai hangvételű Facebook-posztjában Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. – Végleg egyértelművé vált, hogy Magyarországnak fel kell készülnie az EU-n kívüli életre: csak idő kérdése, hogy mikor vonják meg a nekünk járó pénzeket, és nem építhetjük a magyar jövőt egy olyan kiszolgáltatottság helyzetre, amiben balliberális brüsszelita politikusok döntenek a mi életünkről – tette hozzá.

A politikus szerint „fel kell készítenünk hazánkat elsősorban gazdaságilag arra, hogy akár már 2030-ban elhagyhassuk ezt az egyébként is a szakadék felé rohanó bagázst, és saját önrendelkezésünkre és a keresztény, nemzeti bástyákra építsük önrendelkezésünket. Erről szól a Mi Hazánk Virradat programja. Az pedig vérlázító hazaárulás, amit a Momentum nem először elkövet. Lassan minden hónapra jut valami kirívóan magyarellenes tettük...”

Mint ismert, a magyar kormány tiltakozása ellenére mégis összeköthetik a jogállami értékek betartását az uniós kifizetésekkel, ebben állapodott meg az Európai Parlament a tagállamokkal. Cseh Katalin momentumos EP-képviselő az Eurológusnak elmondta: „Sikerült kidolgozni egy olyan mechanizmust, amely azon túl, hogy nagyon komoly antikorrupciós intézkedést tartalmaz, a jogállamiság sérelmére is kiterjed. Például alkalmazható a bírói függetlenség megsértése esetére is, illetve támaszkodik az Európai Bizottság által bevezetett jogállamisági jelentések tartalmára is”.

A magyar kormány ellenezte a jogállami elvárásokat, azzal fenyegetőztek, hogy amennyiben ilyen feltételekről döntenek, úgy a kormány nem járul hozzá a 750 milliárd eurós uniós hitelfelvételhez, amivel a kormányzati kommunikáció szerint a déli tagországok járnának rosszul.

Dúró Dóra az elmúlt hetekben a mesekönyvek megsemmisítése miatt került elsősorban a hírekbe. A politikus a „homoszexuális propaganda” elleni tiltakozásul több kötetet darált le, illetve tépett szét. Akciója nyomán több könyvesboltot fenyegettek meg szélsőségesek, és atrocitásra is sor került.