Egyelőre úgy tűnik, nem lesz vita Orbán Viktor és Magyar Péter között

Egyelőre úgy tűnik, nem lesz vita Orbán Viktor és Magyar Péter között

Orbán Viktor azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vitának van egy állandó helye, a parlament – ezt mondta Orbán Viktor, amikor arról kérdezték, hogy a magyar embereket érintő ügyekről leülne-e vitázni Magyar Péterrel. A Tisza Párt vezetője nem tagja a magyar Országgyűlésnek és bár európai parlamenti képviselőként van joga felszólalni az üléseken, a kormányfő és az ellenzéki képviselők néhány perces csörtéjére lehetőséget adó azonnali kérdések órájában ilyet nem tehet. Egy parlamenten kívüli vitának – ahogy a miniszterelnök fogalmazott – „megvan a maga rendje, sora, ideje, az is el fog jönni, de az nem most van”.

A vita annak kapcsán került ismét fókuszba, hogy a köztévé meghívta Magyar Pétert, hogy élő adásban vitázzon Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával. Az ellenzéki politikus az árvízi védekezés miatt ezt nem vállalta el, majd egy újabb időpontot is elutasított arra hivatkozva, hogy neki valójában Orbán Viktorral lenne megbeszélnivalója.

A miniszterelnök napok óta kiáll reggel a sajtó elé az úgynevezett árvízinfón és újságírói kérdésekre is válaszol, így felmerült, hogy a jövőben vajon gyakrabban lesz-e lehetősége a sajtónak kérdezni őt, vagy marad a szokásos évi egy kormányinfó. Orbán Viktor szerint őt „kérdezni mindig lehet, az a kérdés, hogy mikor válaszolok”. Szavai szerint akkor válaszol, amikor van mit mondania, „a fecsegés nem kenyere”.

Címkék: Magyar Péter