Orbán Viktor is megy a Salvini-féle Liga „kötcsi piknikére”

Orbán Viktor is megy a Salvini-féle Liga „kötcsi piknikére”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j3) Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, infrastrukturális és közlekedési miniszterrel, a Liga párt vezetőjével (b3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. szeptember 20-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Matteo Salvini rövid videóban jelentette be, hogy Orbán Viktort is meghívta október 6-ra a Bergamo közelében lévő Pontidába, a Liga hagyományos éves összejövetelére – vette észre a Hvg.hu. A portál szerint ez talán a Fidesz-KDNP kötcsei piknikéhez hasonló. 

A Salvini Instagram-oldalán közzétett rövid videóban Salvini azt mondja, a biztonság, a szabadság és a demokrácia napja lesz a találkozó. Utána Orbán is megszólal, aki angolul azt mondja: találkozunk október 6-án Pontidában. A felvétel minden bizonnyal még pénteken készült, ekkor fogadta Orbán Viktor a Karmelita kolostorban az olasz infrastrukturális miniszter Salvinit, akinek pártja és a Fidesz nyár óta együtt ül a Patrióták Európáért EP-frakciójában.