Hétfőtől ismét megáll a metró a Batthyány téri állomáson

Hétfőtől ismét megáll a metró a Batthyány téri állomáson

Árvíz a Parlamentnél 2024. szeptember 18-án (Fotó: Magyar Hang/Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az M2-es metró hétfőn üzemkezdettől ismét megáll a Batthyány téri állomáson, addig azonban a szerelvények csak áthaladnak a megállón, le- és felszállni nem lehet – írja a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

A metróállomás lezárásának idején a 39-es busz vonalán a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között sűrűbben indulnak a járatok, és csuklós buszok is közlekednek a vonalon. Hétfőtől az utasok már le- és felszállhatnak ezen az állomáson, de fontos figyelembe venniük, hogy ezen a napon a H5-ös HÉV még nem éri majd el a Batthyány teret, azaz a HÉV-re továbbra is a Margit híd, budai hídfőnél lehet majd felszállni. A Batthyány téren és a Margit hídnál a HÉV-aluljáró lépcsőinél homokzsákokat helyeznek el, ezért azokat nem lehet használni. A BKK és a MÁV-HÉV munkatársai hangbemondásokkal, információs táblákkal, a Margit híd, budai hídfő állomásnál pedig személyesen is segítik az utasok tájékozódását. Ennek ellenére a BKK arra kéri a szentendrei HÉV-en utazókat, hogy útvonalukat még indulás előtt tervezzék meg.

A jelenlegi előrejelzések szerint várhatóan szeptember 24-én, kedden a 19-es villamos újra a teljes vonalán, azaz a Bécsi út / Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás M között jár majd. Ugyanettől az időponttól a 41-es villamos is az eredeti útvonalán, a Bécsi út / Vörösvári úttól a Batthyány téren át a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig fog közlekedni. Várhatóan szeptember 25-én, szerdától a H5-ös HÉV újra a Batthyány térig jár majd, ettől a naptól a Margit hídnál ideiglenesen lezárt kerékpárút is újra használható lesz.