Árvíz: a víz forralását javasolják Dömösön

Árvíz: a víz forralását javasolják Dömösön

A drónnal készült felvételen a megáradt Duna Kisoroszinál napfelkeltekor 2024. szeptember 20-án. (MTI/Jánossy Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dömösnél a határérték feletti szennyezést tapasztaltak a kutaknál, Kisorosziban be kellett vetni a honvédségi helikoptert egy rosszulléthez – tájékoztatott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence elmondta: a kutak figyelése folyamatos, és Dömösnél eltérést tapasztaltak a határértéktől. A víz forralást követően fogyasztható, de csecsemőknek és kisgyerekeknek palackozott víz fogyasztását ajánlják. Hozzátette: 11 megyében többszörözték meg a védekezők számát, a katasztrófavédelmi munkatársak 24/24 órás munkarendre való átállása jó döntés volt, így az átcsoportosítás is megoldott. Így 1500-zal tudták növelni a védekezők számát, az átvezényeltek száma nagyjából 500 ember. Arról is beszélt, hogy elzárt településrész három van: Baján a Pandúr-sziget, Adonynál Lórév árvízzel veszélyeztetett területét, valamint Hartánál a Duna-sziget üdülőterületét zárták le. Itt a kapcsolattartás és a segítség folyamatos – tette hozzá. Az államtitkár kitért arra, hogy Közép-Európában 28 áldozata van az áradásoknak. Magyarországon ezt „továbbra is sikerült kivédeni”, ami köszönhető a védekezésben részt vevők munkájának.

 

Címkék: árvíz, Dömös