Orbán Viktor nem akar vitázni a köztévében Magyar Péterrel

Orbán Viktor nem akar vitázni a köztévében Magyar Péterrel

Orbán Viktor az árvízi tájékoztatón 2024. szeptember 22-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vasárnap reggeli árvízi tájékoztatón néhány kérdésre válaszolt Orbán Viktor. Az RTL riportere, Tárkényi Zsolt arról kérdezte, hogy mikortól kezdi újra külföldi programjait és és vállalja-e az ellenzék jelenlegi vezetőjével a vitákat, amint lefut a védekezés.

Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy ha jól látja, szerdán van egy versenyképességi konferencia, ahol az európai versenyképességről, a Draghi-jelentésről és Magyarország új gazdaságpolitikájáról fog beszélni. Csütörtökön este pedig Macedóniában lesz közös kormányülés az új macedón kormánnyal. Újabb kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az Európai Parlamenttől kapott új időpontajánlatokat az elhalasztott vitára, „valamikor október első vagy második hetében ott leszek az Európai Parlamentben is.”

És a köztévé? – kérdezte a riporter utalva arra, hogy az M1 meghívta Magyar Pétert, hogy Orbán Balázzsal vitázzon „Magyarország aktuális helyzetéről”, de a Tisza Párt elnöke úgy válaszolt, hogy egyrészt ennek az árvízi védekezés idején nincs helye, az újabb időpontajánlatra pedig azt közölte, hogy neki amúgy sem „a Fideszben és a kormányban érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal van dolga”. Orbán Viktor a kérdésre válasz helyett széttárta a karját, mire a riporter hozzátette: vállalja vagy nem vállalja? Orbán erre ennyit válaszolt: „Szívesen megyek a köztévébe is.” Magyar Péterrel vitázni? – érkezett az újabb kérdés, amire a miniszterelnök visszakérdezett, hogy miről. „Biztos, majd lesz egyszer választás Magyarországon, és akor majd vitázhatunk mindenféléről, de egyelőre normális, konszolidált politikai élet zajlik Magyarországon, mindenkivel szívesen beszélünk, ott ahol annak helye van” – fejtette ki.