Két ütéssel csapraverték a hordót Münchenben, elkezdődött az Oktoberfest

Két ütéssel csapraverték a hordót Münchenben, elkezdődött az Oktoberfest

(Forrás: Oktoberfest Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dieter Reiter müncheni polgármester két ütéssel csapra verte az első söröshordót, és ezzel a hagyományos aktussal nyitotta meg szombaton az Oktoberfest sörfesztivált Münchenben. Előzőleg, a délelőtt folyamán a sörkertek, sörsátrak házigazdái hosszú sorokban vonultak ki szekereken, sörgyári kocsikkal, fúvószenekarok kíséretében napsütéses időben a fesztivál helyszínére, a Theresienwiesére.

Az utcákon ezrek sorakoztak, majd amikor a rendezők megnyitották a kapukat, tódultak be a „Wiesn” területére. Tavaly 7,2 millió vendég érkezett a 18 naposra bővített fesztiválra, ami a szervező, München városának statisztikái szerint a nyilvántartás 1980-as kezdete óta rekordnak számít. Az idén az október 6-ig tartó népünnepélyre mintegy hatmillió látogatót várnak.

A sör ismét drágább lett. Egy literes korsó (Maß) 13,60-15,30 euróba kerül. A felszolgált víz literenként tíz euróba kerül, de tavaly óta már ingyen is lehet ivóvízhez jutni kutaknál.

A solingeni és müncheni merényletek miatt az idei fesztivált fokozott biztonsági óvintézkedések mellett tartják meg. A bejáratoknál végzett ellenőrzések és a magas rendőri jelenlét már régóta részei a kidolgozott biztonsági koncepciónak, csakúgy, mint a nagyméretű táskák, kések és üvegpalackok bevitelének a tilalma. A drónok reptetése is tilos a terület felett.

Címkék: München, Oktoberfest