Órákon belül tetőzik a Duna Budapesten

Órákon belül tetőzik a Duna Budapesten

Az áradó Duna az Árpád híd pesti hídfőjénél (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg 830 centiméteren áll a Duna a fővárosban és szombaton napközben tetőzik. A vízügy szerint nem valószínű, hogy a jelenlegi vízállás már sokkal tovább emelkedne, mert a Lajtán a vártnál kevesebb víz érkezett. Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője a köztévé szombat reggeli műsorában – az MTI beszámolója szerint – azt mondta, hogy különleges eseményről ugyanakkor nem értesült a budapesti védekezés kapcsán, a Margit-szigeten a védművek tartanak, szivárgásról egyelőre nincs hír.

A Duna főváros alatti szakaszáról szólva megjegyezte, hogy a korábbi nagy árvíz miatt ezen a részen nagyon magas a partfal, és a mostani védművek is már készen állnak.

A főpolgármester már reggel közölte, hogy a fővárosi védekezés legnehezebb napja a szombati a tetőzés miatt, de a védekezés száz százalékos. Orbán Viktor a reggeli „árvízinfón” beszélt arról, hogy Karácsony Gergely is ott volt reggel az operatív törzs ülésén, „jelentem ő is jó állapotban van és a budapesti védekezés is jó állapotban van”, az együttműködés is rendben van.

Folyamatos beszámolónkat az árvízi védekezésről ITT olvashatja!