Helikopterbalesetben meghalt több ukrán belügyi vezető is

Helikopterbalesetben meghalt több ukrán belügyi vezető is

Helikopter roncsa a Kijev melletti Brovariban történt baleset helyszínén 2023. január 18-án (Fotó:
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán belügyminiszter, Denisz Monasztirszkij, valamint helyettese és egy minisztériumi államtitkár is életét vesztette a kijevi régióban, Brovaryban történt helikopterbalesetben szerda reggel. A gép egy óvoda mellett zuhant le – közölte az ukrán rendőrség a Facebookon. A balesetről és a vezetők haláláról több híroldal, így a BBC is beszámolt.

A rendőrség első tájékoztatása szerint a szerencsétlenség összesen 16 emberéletet követelt – köztük három gyermekét is – és 22 embert sérülésekkel szállítottak kórházba. A sérültek között tíz gyermek van. Később már 17 áldozatról és 29 sérültről szóltak a jelentések.

A BBC azt közölte, hogy a helikopter roncsai egy égő épület előtt hevertek Brovaryban egy óvoda közelében, az épületből a gyerekeket és a személyzetet kiköltöztették. A CNN szerint több áldozat is éppen a gyermekét vitte az óvoda, mikor a tragédia történt. A sajtóbeszámolók szerint sötét és ködös volt a baleset idején. Az első jelentések arról szólnak, hogy a helikopter eltalálta az óvodát, mielőtt lezuhant volna.

Megszólalt a tragédia kapcsán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is közösségi oldalán. Ő arról írt, a helikopter egy óvoda területére esett, jelen pillanatban 15 halálos áldozatról tudni, köztük három gyermekről. Az elnök utasította az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy a rendőrséggel és más hatóságokkal együttműködve vizsgálják ki a baleset körülményeit.