Egymásnak esett Zuglóban az MSZP és a DK

Egymásnak esett Zuglóban az MSZP és a DK

Horváth Csaba és Horváth Zsolt (Forrás: Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Nonprofit Kft./Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosan vitázni kezdett Zuglóban a Demokratikus Koalíció és az MSZP. Az alapja a Bosnyák térre tervezett új városközpont: a szocialista polgármester szeretné megkezdeni az előkészítést, a DK-s alpolgármester most luxusberuházásnak tartja.

A Bosnyák tér és környékének megújítása valóban szükséges lenne, ám Horváth Csaba zuglói polgármester előterjesztése a megélhetési válság közepén elfogadhatatlan – ezzel indított el egy nyilvános vitát kedden a kerület DK-s alpolgármestere. Horváth Zsolt egyenesen luxusberuházásnak nevezete a terveket, ezért azt képviselőtársaival nem is fogják megszavazni. Furcsának tartják, hogy miközben az MSZP-s polgármester maga is többször elmondta, hogy mindez reálisan csak évek múlva jöhetne létre, „most mégis épp ő sürgeti a beruházást”. – Most viszont nem azokat az időket éljük, amikor egy polgármesternek látványkonyhát működtetve kell irányítania egy kerületet, hanem az itt élők érdekeit nézve kell okosan gazdálkodni és tervezni, gondolva a jövőre is – közölték.

A polgármester ugyanakkor azt hozta fel, hogy DK-s politikustársa egy héttel ezelőtt még támogatta a Bosnyák térre tervezett új városközpont megépítését előkészítő munkát, most pedig „hirtelen 180 fokos fordulatot vett”. Mindezt úgy, hogy a 2019-es önkormányzati választás során közös ellenzéki választási ígéreteik zászlóshajója volt a Bosnyák tér rendbetétele: egy új, méltó városközpont felépítése, amely magába foglalja a megújított piacot, önkormányzatot és szakrendelőt és Zugló új főterét.

Horváth Csaba azzal érvelt, hogy a jelenlegi szavazás során arról kell dönteni, hogy az önkormányzat munkatársai elvégezzék a szükséges előkészítő munkát, a végleges koncepció kidolgozását, ami nem jár semmilyen plusz költséggel. A covid-járvány és az energiaválság miatt ebben a ciklusban nem is fogják megvalósítani, de kötelességüknek tartja az előkészítést, hogy a következő ciklusban megvalósulhasson. Ráadásul – folytatta a polgármester – az Egészséges Budapest program részeként Zugló már kapott 400 millió forintot a Bosnyák téri új szakrendelő létrehozására, ha ezt nem használják fel, vissza kell fizetniük.

– Amennyiben továbbra is ragaszkodik megváltozott álláspontjához a DK zuglói alpolgármestere, úgy méltatlanná válik a zuglóiak képviseletére, döntésével komoly pénzügyi kárt okozva a kerület lakóinak – fűzte hozzá Horváth Csaba.