Egymilliárdból pikkpakk 30 milliárd lett

Egymilliárdból pikkpakk 30 milliárd lett

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára sajtótájékoztatót tart az uniós egészségügyi miniszterek kétnapos budapesti informális tanácsüléséről – fontos a látvány. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy a kormánykommunikációs feladatok többségével, úgy az Európai Unió soros magyar elnökségével kapcsolatos kommunikációval is Balásy Gyula cégeit bízta meg a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Az mfor írása szerint a feladatokra kötött keretszerződést 2023 novemberében még kevesebb mint egymilliárd forintra kötötték, azóta négy módosítással 29,939 milliárdra nőtt a keretösszeg.

A feladatok 5 ütemből állnak, az elsőt 783,5 millió millió forintra kötötték, ezt követte a második, 899,1 milliós rész, majd jött egy 925,6 millióért, egy jóval nagyobb 8,633 milliárdért, míg az eddig utolsó, ötödik ütemre már 15,055 milliárd forintos keretösszeg szerepel az NKOH központi tenderében. A szerződések minden esetben 30 százalékos opciós keretet tartalmaznak, így az nem derül ki, hogy pontosan mennyi bevételhez jutnak belőle a Balásy-cégek.

A Balásy-cégek feladatai a milliárdokért cserébe, többek között az eseményhez kapcsolódó rendezvény technikai igény felmérése, megtervezése, valamint teljes körű biztosítása igazodva az elfogadott rendezvény koncepcióhoz.

Az mfor kérdéssel fordult a Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz és a Nemzeti Rendevényszervező Ügynökség Zrt.-hez is a keretösszeg emelésével kapcsolatban, választ azonban egyik helyről sem kaptak.

Címkék: EU, kommunikáció, Balásy