Egyszer használatos maszkok vásárolhatók az Aldiban

Egyszer használatos maszkok vásárolhatók az Aldiban

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétmillió darab, egyszer használatos maszkot dobott piacra Magyarországon az Aldi diszkontlánc – értesült a Pénzcentrum. A Kínából származó termék 10 darabos csomagban kerül a boltok polcaira, és 3999 forintért lehet megvásárolni – szúrta ki egy olvasó az Aldi egyik budapesti boltjában.

Az ALDI Magyarország a lapnak elmondta, a szájmaszkot kizárólag egyféle kiszerelésben, 10 darabos csomagban lehet megvásárolni 3999 forintért, és azt is elárulták, jelenleg 500 ezer szájmaszk áll rendelkezésre országosan a magyarországi Aldi-üzletekben. A teljes készletállomány 2 millió darab, vagyis 200 ezer csomag, amelyet az Aldi biatorbágyi központi raktárából osztanak majd szét.

Bár egyre többen ajánlják a szájmaszk viselését a koronavírus-járvány közepette, nem olyan egyszerű beszerezni ezeket. Az elmúlt hetekben számos kereskedőnél – például a patikákban – lehetett készlethiányról hallani, ha meg van, akkor is drága (egyes patikákban 500 forint darabja). Még a kormány is sikerként könyveli el nap mint nap, amikor újabb szállítmány érkezik az egészségügyi ellátórendszerbe. Vannak ugyan kisüzemek, amelyek ráálltak a maszkkészítésre, és egyre több helyen kapni (főként webshopokban) kézműves termékeket is, de a kiskereskedelmi láncoknál eddig csak hébe-hóba találkozhattunk a termékkel.