Elhunyt Timár György volt országgyűlési képviselő

Elhunyt Timár György volt országgyűlési képviselő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú betegség után, életének 84. évében elhunyt Timár György volt országgyűlési képviselő pénteken – tudatta a család hétfőn az MTI-vel.

Timár György 1937-ben született Budapesten. 1960-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomát szerzett, majd ügyvédként kezdett tevékenykedni. A kommunista rendszer 1965-ben koholt vádakkal bebörtönözte. Nevéhez fűződik a szállóigévé vált mondat: „A lopott holmi visszajár!”, mellyel a reprivatizáció fontosságára utalt a rendszerváltás idején.

A rendszerváltás után, 1994 és 2002 között a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt. 1991-1993-ban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezető elöljárói tisztségét töltötte be, 1991 és 1995 között a Holocaust Áldozatai Magyarországi Szövetségének elnöke volt.

Timár György búcsúztatását szerdán 11 órakor a Kozma utcai izraelita temetőben tartják.

G. Nagy Ilián költő verset írt Timár György gyászhírének hallatán, melyet a közösségi oldalán meg is osztott:

https://www.facebook.com/ilian.gnagy/posts/4922494217823331