Elkészült a védettségi igazolvány applikációja, benne lesz az oltás típusa is

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja, benne lesz az oltás típusa is

Védettségi igazolvány (Forrás: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkészült, és napokon belül okostelefonra és tabletre is letölthető lesz a védettségi igazolvány alkalmazása – értesült a Magyar Hírlap.

A lap szerint a plasztikkártya alapú védettségi igazolvánnyal szemben ebben már az is szerepelni fog, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg az első illetve második oltást (az első oltás után frissülnek az adatok), és a beadott vakcina típusa is kiderül majd belőle.

Most a védettségi igazolványon – a QR-kóddal elérhető háttéradatoknál is – csak az első oltás időpontja látszik, a vakcina típusa pedig egyáltalán nem. Márpedig enélkül külföldön nem ér semmit a plasztikkártya, hiszen van, ahol csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákat fogadják el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón azt mondta, a kormány előtt van egy javaslat arról, hogyan érvénytelenítsék azok védettségi igazolványát, akik nem mennek el a második oltásért. Egy ilyen felületen ez is egyszerűen megoldható.