Elveszi a nyolcadik kerületi önkormányzat a Mi Hazánk irodáját

Elveszi a nyolcadik kerületi önkormányzat a Mi Hazánk irodáját

Fotó: Google Maps

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyhangú döntéssel megvonta a józsefvárosi önkormányzat a Mi Hazánk irodahasználati jogát, és felmondta a velük kötött bérleti szerződést. Az ülésen jelen volt Dúró Dóra, a párt politikusa is, aki a korábban több helyen hangoztatott érveivel igyekezett meggyőzni a testületet arról, hogy ne így döntsenek. 

Az ügy előzménye, hogy a szervezet József körúti irodájának ajtajára a Mi Hazánk Mozgalom tagjai egy „Nem lehetünk cigányország” szöveggel ellátott plakátot helyeztek ki. A felirat és annak tartalma nagy felháborodást keltett kerületszerte, a Józsefvárosban tevékenykedő politikai erők között pedig ritkán látott egység alakult ki abban a tekintetben, hogy egy ilyen üzenetű mondat sértő, vállalhatatlan és menthetetlen minden józsefvárosi és nem kerületi lakosra nézve.

A bérleti jogviszony megszüntetése esetén Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese válaszlépéseket helyezett kilátásba: „Amennyiben a bérleti szerződés felmondásra kerül, hivatali visszaélés miatt feljelentést fognunk tenni” – mondta Dúró.