Esős nap áll előttünk

Esős nap áll előttünk

Fotó: Unsplash/Inge Maria

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eső, északon havazás várható szerdán, de a hőmérséklet már fagypont felett marad – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint elsősorban reggel, kora délelőtt helyenként átmeneti ónos,fagyott eső is előfordulhat, majd zömében esőre, záporra kell számítani. Az északkeleti megyékben végig havazás lesz a jellemző, ott késő estig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat. Napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de az északkeleti tájakon marad a borongós idő.

A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

Várható időjárás szerda délután (Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Címkék: időjárás