Ezekben a kórházakban állnak le egyes kezelések januárban

Ezekben a kórházakban állnak le egyes kezelések januárban

Képünk csak illusztráció.A budai Szent János Kórház lepusztult épületei 2022-ben (Fotó: Olvasónktól)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az elmúlt napokban 12 újabb olyan kórház neve jelent meg Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján, ahol különböző okokból, de hosszabb-rövidebb időre leáll egy-egy ellátás – írta a hvg.hu.

A lap szerint ebben a hónapan ez már a második ilyen bejelentési hullám, mivel január 8-tól már 20 kórházban leálltak egyes ellátási formák. A listáról eredetileg Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő adott hírt, aki azt írta: van, ahol csak két órára vagy hat órára áll meg az élet informatikai leállás miatt, és van, ahol visszavonásig. Konkrét példákat is sorolt:

• „A Szent János Kórház februárban sem tudja ellátni egyebek mellett az ittas sérülteket.
• A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinnie a Mentőszolgálatnak.
• A Békés Megyei Központi Kórház év végéig nem tud paradontológia (fogászat) járóbetegellátást nyújtani.
• A Marcali Kórház ugyanígy foglalkozás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani.
• A Balassagyarmati Kórházban a dento-alevoláris sebészet (szájsebészeti ellátásforma), a reumatológiai-, a gasztroenterológiai szakrendelés és a fájdalomambulancia is bedobta a törülközőt.
• A Komáromi Kórház a gyermek-nőgyógyászati szakrendelést nem tudja biztosítani.
• A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a CT hibásodott t meg, ahogyan a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.
• A Bajcsy Kórházban az akut ERCP vizsgálatot igénylő gasztroenterológia ellátás állt le egy napra, eszköz meghibásodás miatt, ezt gyorsan megoldották”.

 

Címkék: kórház