Fekete-Győr András elmondta, mit gondol a Momentum elnökjelöltjeiről

Fekete-Győr András elmondta, mit gondol a Momentum elnökjelöltjeiről

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokan kérdezitek tőlem, hogy melyik Annát tartom jobb választásnak a Momentum elnökválasztásán. Könnyű kérdésre könnyű válasz: „Annát”! – erről írt közösségi oldalán Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke. A politikus azt követően mondott le a posztról, hogy nagyon gyengén szerepelt az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyén. Emiatt a pártnak új elnököt kell választania, és ketten már be is jelentették indulási szándékukat: az egyik a jelenlegi ügyvezető elnök, Orosz Anna, míg a másik EP-képviselőjük, Donáth Anna.

Fekete-Győr kifejtette, mindkét jelölttel közel két és fél évet dolgozott együtt a Momentum Mozgalom elnökeként. – Donáth Annával a NOlimpia, az Európai Parlamenti, valamint önkormányzati választások idején, Orosz Annával pedig a NOlimpia, a 2018-as választások, valamint az előválasztások idején. Mindkettejüket felkértem alelnöknek, és mindketten elévülhetetlen érdemeket szereztek. Egyikük az Európai Parlament, másikuk a magyar önkormányzati politika kiemelkedő alakja. Mindketten ismert és elismert női vezetői Magyarországnak – fejtegette. 

Arra is kitért, bízik benne, hogy mások is elindulnak majd az elnöki tisztségért, de már így is valódi a verseny. – Mi, demokráciaszerető momentumosok ugyanis a valódi versenyben hiszünk. Bármelyik Anna is nyerjen, a Momentum-generáció biztosan győzni fog – tette hozzá.