Felcsút teljes népességének csaknem harmada elférne a tervezett új iskolában

Felcsút teljes népességének csaknem harmada elférne a tervezett új iskolában

A felcsúti Puskás Akadémia stadionja, a Pancho Aréna (Fotó: Christo/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt tenderfelhívás jelent meg az uniós közbeszerzési közlönyben. Az óceánrepülő Endresz Györgyről elnevezett felcsúti általános iskola földszint, plusz egy emeletes lesz, 16 tantermet tartalmaz, és ennek építésére kérnek ajánlatot – vette észre a Napi.hu. a közbeszerzést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. intézi.

Az elképzelések szerint az épület 5611 négyzetméteres lesz, és 600 gyerek tanulhat benne. A hozzá tartozó tornacsarnok alapterületét 1085 négyzetméterre tervezik, de ezen kívül egy kültéri gumi burkolatú sportpálya, valamint parkoló is az elképzelések között szerepel.

Az Index e témában megjelent írása a következőkre is rámutat. Az 1900-as lélekszámú Felcsúton működő iskola tanulói létszáma az intézmény leírása szerint 174-210 fő között mozgott az utóbbi években. De a régi épületükben már nehezen fértek el, mert nemcsak felcsútiak járnak az intézménybe, hanem Etyektől Bicskéig számos környékbeli település diákjai is. Ráadásul a felcsúti akadémiáról is beírattak ide gyerekeket, így jöhetett ki a kis faluban az akár kétszáz fős tanulói létszám is.

Az iskola nagyon jó állapotúnak és kifejezetten gazdagnak tűnik, többek között új udvari színpaddal, korszerű hangtechnikával és 35 tanulói laptoppal is rendelkeznek. Saját bevallásuk szerint azonban az egyéb orvosi vagy fejlesztőszobák és szaktermek nélkül 9 tantermes épületet kezdték már kinőni.