Felfüggesztették a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását

Felfüggesztették a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását

Klubrádió – 92,9 MHz (Forrás: Klubrádió Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását – számolt be róla a Média1 információira hivatkozva. Mint írták, a pályázati eljárás felfüggesztése nem jelenti azt, hogy a frekvenciát még jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után tovább használhatná azt.

A szakportál úgy tudja, amiatt szünetelteti a pályázati eljárást a Médiatanács, mert fellebbezés érkezett a a szervezet Médiatanács vélt jogsértéseire hivatkozva, ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. Így szerintük pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nyújt jogi segítséget a Klubrádiónak a 92,9 MHz-es frekvencia visszaszerzése érdekében, hiszen szerintük a hatalom ismét azon dolgozik, hogy elhallgattasson egy neki nem tetsző, kritikus hangot.

Címkék: NMHH, Klubrádió