Felhők lesznek, csapadék nem

Felhők lesznek, csapadék nem

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változó vastagságú magas- és középszintű felhőzet szűri a napsütést, de csapadék kialakulása nem várható – írja csütörtöki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint az északnyugati, nyugati szelet élénk, főként az északi tájakon olykor erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a szélcsendes tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint csütörtökre virradóan gyenge hidegfront érkezik, így az arra érzékenyek enyhébb fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhatnak. Az időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot is okozhat. Vas és Zala megye kivételével élénk, erős szélre kell számítani, ez ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. A napos időben 11 és 15 óra között sokfelé erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

A közlekedésmeteorológiáról szólva csütörtökön csapadék nem várható, országszerte sok lesz a napsütés, így elsősorban a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben. Az élénk, erős nyugati-északnyugati széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben!

Címkék: időjárás