Felhős, de eső nélküli csütörtök vár ránk

Felhős, de eső nélküli csütörtök vár ránk

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Délutánig szűrt napsütés várható vastag fátyolfelhőkkel, majd előbb az északi megyékben, este pedig már délebbre is megvastagodhat a felhőzet csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél napközben megélénkülhet. Éjjel hidegfront érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép szerint csütörtökön sem érkezik front, de a hajnali órákban a hidegre fokozottan érzékenyeknél kialakulhatnak ízületi panaszok és vérnyomás-ingadozás. Napközben a melegedés okozhat panaszokat, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság előfordulhat, de légzőszervi panaszok is jelentkezhetnek. Északon, északkeleten és a Dunántúl déli részén megélénkül a délnyugati szél, mely fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. A levegő minősége ismét romlik, ami megterhelő lehet a légzőszervi megbetegedéssel, asztmával élők számára. A nagy hőingás miatt fokozódik a megfázásveszély.

Címkék: előrejelzés