Fokozottan ellenőrzi a fővárosi kormányhivatal a taxisokat az atlétikai vb alatt is

Fokozottan ellenőrzi a fővárosi kormányhivatal a taxisokat az atlétikai vb alatt is

Taxi Budapesten (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fesztiválszezon és az atlétikai világbajnokság idején is fokozottan ellenőrzi a taxisokat a fővárosi kormányhivatal – derült ki az intézmény közleményéből. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen végzett ellenőrzés célja, hogy garantálják az utasbiztonságot és a személyfuvarozás magas színvonalát. A közlemény szerint az ellenőrzések során vizsgálják a taxis vállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, valamint a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát.

„A Sziget Fesztivál ideje alatti hatósági ellenőrzések tapasztalata megerősítette azok szükségességét, ezért az ellenőrzések az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódnak. Egyúttal felhívjuk az utasok figyelmét, hogy legyenek körültekintőek a taxiszolgáltatók kiválasztása során” – olvasható Budapest Főváros Kormányhivatalának közleményében.