Folytatódik az enyhülés, de a legtöbb helyen borult marad az idő

Folytatódik az enyhülés, de a legtöbb helyen borult marad az idő

Fotó: Unsplash/Jessica Fadel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden melegfront felhőzete húzódik fölénk, hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kora délelőttig az Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog.

A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -13 fok között alakul, de a hóval borított, tartósabban derült északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Az Időkép melegfronti jellegű tünetekre figyelmeztet, ami miatt elsősorban alvászavar, dekoncentráltság, tompaság, migrén fordulhat elő. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, de emellett még mindig jelentkezhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák is. Északon, északkeleten kezdetben még a nagyon hideg idő okozhat panaszokat az arra érzékenyek körében. Sokfelé felhős, borongós időre van kilátás, ami miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, csupán keleten, északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok, melyek javíthatják hangulatunkat, közérzetünket.

Címkék: időjárás