Gálvölgyi János: A Latabárok, Rátonyik, Hofik nagy családjába tartozott Sas József

Gálvölgyi János: A Latabárok, Rátonyik, Hofik nagy családjába tartozott Sas József

Sas József 2010-ben (fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem csak tőle kell elbúcsúzunk, hanem egy műfajtól is, aminek azt hiszem egyszer és mindenkorra vége lett. Mert egyrészt ott volt ez a színház, a Mikroszkóp, amit megszüntettek, és helyette azóta sincs úgymond szinte semmi – így fogalmazott az ATV Híradójának Sas József halála után Gálvölgyi János. Ő és Sas József nem csak kollégák, barátok is voltak, szinte napi kapcsolatban álltak. – Tényleg ott volt a színház, ahol ő volt. Én azt hiszem, hogy a Latabárok, Rátonyik, Hofik nagy családjába tartozott Sas József – fogalmazott a művész.

Hernádi Judit is többször dolgozott vele televízióban, aztán Sas József hívta a Mikroszkópra, ahol végül önálló kabaréja is volt. – Most szilveszterkor volt egy műsor, amiben ráadásul én is benne voltam, és akkor annyira eszemben volt, hogy felhívjam, és nem tettem meg, és ezt most nagyon-nagyon sajnálom. De hát valahogy mindig elkövetjük ezeket a hibákat, hogy nem akkor szeretünk valakit, meg nem akkor értékelünk valakit, amikor éppen ott van, és kéne. Mondjuk ő azért megkapta azokat az értékeléseket, amit neki járnak, azt gondolom – vélekedett a csatornának Hernádi Judit.

Varga Ferenc József – aki több mint 20 évig dolgozott Sas Józseffel – azt mondta, hogy a szakmát tőle lehetett megtanulni. – Azt, hogy hol jössz be a színpadra, hogy egyáltalán észrevegyenek, hogy hogy szólalsz meg, hogy odafigyeljenek rád. Lehetett vitatkozni ízléseken, de azt, hogy hogy kell ezt úgy csinálni, hogy az úgy szóljon, azt tőle tanultad meg egyértelműen – idézte fel.

Az MTI délelőtt közölte a hírt, hogy elhunyt 82 éves korában Sas József Jászai Mari-díjas színészművész, rendező, színházigazgató. A tájékoztatás szerint Sas Józsefet hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál. A Blikk azt írta, hogy a humorista minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt január elején kórházba kellett szállítani. Az egyik fővárosi intézménybe került, és a lap információi szerint oxigént ugyan kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni.