Garancsi Istvánhoz köthető cég építene hatalmas stúdiót Budakalászon

Garancsi Istvánhoz köthető cég építene hatalmas stúdiót Budakalászon

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Napi.hu információi szerint a Garancsi István tulajdomnában lévő Market Építő Zrt. által tulajdonolt Market Asset Management Zrt lenne a beruházója egy két, 2500 négyzetméteres épületegyüttesnek, amelyben filmstúdiót építenének ki.

A beruházás (illetve a létesítmény nyújtotta szolgáltatások) iránt elvileg már a Netflix és a Disney producerei is érdeklődnek, főként amerikai produkciókat forgatnának ott.

A 26 hektáros mezőgazdasági területet a beruházás előtt még át kéne minősítenie az önkormányzatnak. Ha elkészül, az összesen nyolc stúdióból álló komplexum 200 millió forintot fizetne évente iparűzési és egyéb adóként. Döntés a jövő hónapban várható.

Címkék: Budakalász