Gréczy Zsolt a botrányáról: „nem zaklató, áldozat vagyok”

Gréczy Zsolt a botrányáról: „nem zaklató, áldozat vagyok”

Gréczy Zsolt (Fotó: Gréczy Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ebben a történetben nem a zaklató, hanem az áldozat vagyok – jelentette ki Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, akiről egy ismeretlen azt állítja, hogy zaklatta, és a nemi szervét is mutató fényképeket küldött neki. A politikus a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában csütörtök délután azt nyilatkozta, olyan hírbe próbálják belekeverni, amelyben hazug vádakkal illetik.

Azt mondta, a Borkai-botrány után megüzenték a fideszesek, hogy érkezni fog a bosszú, és Gréczy Zsolt lesz a célpont. – Soha életemben nem zaklattam senkit. Valahogyan megszerezték a privát képeimet, amihez kreáltak egy ügyet – magyarázta a politikus, aki a DK szóvivője is. Arra a kérdésre, hogy hogyan szerezhették meg, elküldte-e valakinek, azt felelte, hogy nem tudja, hogyan jutottak el a képek a Fideszhez. – Rengeteg ember küld el képeket felfokozott érzelmekkel, vággyal, amelyeket elküldenek másoknak – fogalmazott, hozzátéve, hogy a mai eszével nem készítette volna el azokat.

A narratívája szerint a Borkai-ügy utáni üzenet alapján egyértelmű, hogy a Fidesz küldte a képeket, és a történetet pedig maguk kreálták köré. Az ismeretlen szerint egy székesfehérvári gyereknapon ismerkedtek meg 2015-ben, aztán küldözgette a felvételeket. Gréczy Zsolt a Klubrádióban erről azt mondta, hogy a bíróságon fogja bebizonyítani, hogy nem ismerkedhetett meg senkivel Székesfehérváron, így pedig világos lesz, hogy hazugság a zaklatási vád is. Szerinte inkább az a kérdés, hogy hogyan jutottak hozzá a privát képeihez, amelynek felhasználása törvényellenes. Arra a felvetésre, hogy mit szólt a történtekhez Gyurcsány Ferenc és a párt, azt felelte, hogy minden segítséget megkap a párttól, tudják róla. Egyébként nem tapasztalta jelét annak, hogy Gyurcsány Ferenc vagy a DK ne állna ki mellette.

A továbbra is névtelenségbe burkolózó levélíró állítása szerint a képeket maga a politikus küldte neki. Hiába tiltotta le a Facebookon, utána már emailben érkeztek a felvételek.