Gyurcsány Ferenc: a Fidesz tandemben akarja meghekkelni az önkormányzati és az EP-választást

Gyurcsány Ferenc: a Fidesz tandemben akarja meghekkelni az önkormányzati és az EP-választást

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sajtótájékoztatót tart Szentkirályi Alexandra visszalépése után 2024. június 7-én. (Képernyőfelvétel: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány szerint Vitézy és Magyar egyaránt Fidesz-kötődésű emberek, előbbi Budapesten, utóbbi pedig országosan intéz kihívást az ellenzékkel szemben – többek között erről beszélt a DK elnöke, aki sajtótájékoztatót tartott Szentkirályi Alexandra visszalépése után.

A pártelnök szerint a Fideszt nem lehet a Fidesszel kollaborálva leváltani, szerinte ez nem a Fidesz leváltásának, hanem a Fidesz megmentésének kulcsa. – Vitézy Dávid és Magyar Péter a Fidesz emberei – közölte Gyurcsány Ferenc. Egyértelműnek tartja, hogy a Fidesz tandemben akarja meghekkelni az EP- és az önkormányzati választást. A pártelnök a visszalépés után megkérdőjelezte Szentkirályi egész kampányát is, szerinte kiderült, hogy amit eddig mondtak, az nem igaz. „Szentkirályi nem állt szemben Vitézyvel, Vitézy nem állt szemben Szentkirályival.” Majd újra azt sulykolta, hogy Vitézy és Magyar a Fidesz emberei.

Kérdésre válaszolva elmondta: két dologról döntenek a budapestiek egyszerre: a főpolgármester személyéről és a közgyűlés összetételéről. Karácsony Gergely szerinte főpolgármester lesz, sőt, nagyobb arányú győzelmet fog elérni, mint az eredeti felállásban. Természetesnek tartja, hogy Karácsony majd próbálja biztosítani a stabil többséget a közgyűlésben. Ő személy szerint nem hisz abban, hogy Szentkirályi és Vitézy szavazatai összeadódnának, Vitézy Dávid pedig olyan súlyos vereséget szenved majd, hogy azzal vége lesz politikai pályafutásának. Végtelenül silánynak és politikailag középszerűnél is rosszabbnak nevezte azt, hogy a fideszes jelölt kampánya a gyurcsányozásból áll. – Ez olyan gyermeteg. Őszintén szólva én szégyellném magamat – fogalmazott a DK elnöke. Azt elismerte, hogy az EP-választáson esélyes, hogy nem a DK lesz a legerősebb ellenzéki párt. Ám Gyurcsány szerint az ellenzéki pártok közül a DK-nak lesz a legtöbb képviselője az önkormányzati és EP-választáson.