Hadházy Ákos szerint kormánytag megvesztesztegetése miatt tartóztathatták le a végrehajtói kamara elnökét

Hadházy Ákos szerint kormánytag megvesztesztegetése miatt tartóztathatták le a végrehajtói kamara elnökét

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Polt hiába titkolta, most már biztos: A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ELNÖKE ELLEN A KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG NYOMOZ. A GYANÚ PEDIG KORMÁNYTAGOT ÉRINTŐ HIVATALI VESZTEGETÉS, VESZTEGETÉS ELFOGADÁSA VAGY BEFOLYÁS VÁSÁRLÁSA LEHET” - írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A képviselő megjegyzi, a végrehajtó hetek óta elérhetetlen, így a letartóztatásáról szóló hírek is igazak lehetnek.

A képviselő a Központi Nyomozó Főügyészség honlapján elérhető adatokból következtet arra, hogy az elnököt kormánytag megvesztegetésével vádolhatják.

Hadházy Ákos szerint a végrehajtói karban a trafikosztáshoz hasonló átrendeződés folyt az elmúlt években. Sok végrehajtótól elvették a jogot amiatt, mert nem volt jogi diplomájuk, így felszabadult zsíros bizniszért megindult a harc.  A képviselő több helyről érkezett, ám meg nem erősített információi szerint Schadl pénzért oszthatta a végrehajtói helyeket, „de ehhez az Igazságügyi Minisztérium egyik vezetője felé is tejelnie kellett. Igazán csak ez – kormánytag érintettsége – lehet az oka annak az egészen elképesztő titkolózásnak, amit Polt és a kormány művelt az elmúlt időszakban” - olvasható a képviselő posztjában.

Mint ismeretes, sajtóhírek szerint letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét, Schadl Györgyöt, azonban sem a Központi Nyomozó Főügyészség, sem a Fővárosi Törvényszék, sem a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság, sem az Igazságügyi Minisztérium sem adott tájékoztatást a történtekről.