A Hit Gyülekezete válaszolt Magyar Péternek

A Hit Gyülekezete válaszolt Magyar Péternek

Magyar Péter az eredményváró éjszakáján (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válaszolt Magyar Péternek a Németh Sándor alapította Hit Gyülekezete 

A politikus konfliktusa az egyház vezetőjének tulajdonában álló csatornával hétfő este csúcsosodott ki, mikor is otthagyta Rónai Egon műsorvezetőt másfél perc után, aki azt kérdezte tőle, miért állítja, hogy az Atv nem hívta őt a műsoraiba heteken át, mikor valójában keresték – utóbbival kapcsolatban az Atv.hu közölte is a konkrét dátumokat. Magyar Péter ezt követően hétfőn este azt is közzétette, hogy szerinte az Atv-nél kik tagjai a Hit Gyülekezetének. A történet azzal folytatódott hogy Németh S. Szilárd, az Atv vezérigazgatója a Media1-nak azt hangsúlyozta: munkatársaikat megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő jog, a televízió egyes munkatársainak felekezeti hovatartozásának nyilvánosságra hozatalát a büntetőtörvénykönyv is szankcionálja, ráadásul rossz történelmi időket is idéz Magyar Péter listája. A Tisza Párt vezetője szerint ugyanakkor nem nevezett meg senkit vallási hovatartozása kapcsán, erről szóló levelét már Németh Sándornak címezte.

Ezen a ponton a Hit Gyülekezete is beszállt: „Mindenekelőtt gratulálunk Magyar Péter alelnök úrnak és a Tisztelet és Szabadság Pártnak a vasárnapi választáson elért eredményhez. 1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség. A következő napokra alelnök úrnak jó pihenést, regenerálódást kívánunk, reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát.”

Magyar Péter is reagált minderre, szerinte az ATV a tegnapi eljárásával nem csak a Tisza Pártot, hanem a rájuk szavazó 1.342.000 magyar embert hozta kellemetlen helyzetbe. Ő az előzmények ellenére azért nyújtott békejobbot és ment be az Egyenes Beszédbe, mert úgy érezte, hogy az ATV nézői megérdemlik az egyenes beszédet. – Sajnálom, hogy a nézők százezrei, akik leültek a képernyő elé, nem hallhattak semmit a június 9-i politikai földindulásról és a Tisza Párt jövőbeni terveiről – írta. Azt is hozzátette, hogy köszönettel vette a Hit Gyülekezete gratulációját a Tisza Párt által elért átütő választási eredmény kapcsán és szeretné biztosítani a gyülekezet minden tagját, hogy mint minden egyház, ők is számíthatnak a Tisza Párt támogatására. A Tisza Párt soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. – Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek – zárta bejegyzését.