Hadházy Ákos találkozott Magyar Péterrel, ígéretet is kapott tőle

Hadházy Ákos találkozott Magyar Péterrel, ígéretet is kapott tőle

Magyar Péter, a Diákhitel Központ újonnan kinevezett vezérigazgatója a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) épületében tartott sajtótájékoztatón 2019. június 19-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A héten végre megvalósult a régóta tervezett találkozónk Magyar Péterrel – jelentette be Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szombat reggel a Facebook-oldalán.

Mint írta, egyetértettek abban, hogy a jelenlegi rendszer alapja a korrupció, illetve az azt elfedő propaganda. „Egy mindkettőnk által remélt rendszerváltás érdekében és azt követően is ezzel a két dologgal kiemelten kell foglalkoznunk, és szerencsére kész tervek is vannak hozzá. A találkozón átadtam a Diákhitel Központ általam megtekintett szerződéseit. Egyes kérdéseimre választ kaptam, és ígéretet kaptam az általam feltett további részletekez érintő kérdések mielőbbi megválaszolására is” – tette hozzá.

A találkozó előzménye, hogy az EP-választások előtt Hadházy Ákos kikért szerződéseket szúrópróbaszerűen a Diákhitel Központtól és talált olyanokat Magyar Péter vezetésének időszakából, amelyek durván túlárazottak és feleslegesek voltak megítélése szerint. Egyszer már beszéltek is erről telefonon, még a kampányban. Akkor arról így számolt be Hadházy, hozzátéve, hogy Június 9. után folytatják az eszmecserét. „A konkrét megrendelésre nem emlékezett, azt mondta mindig három ajánlatot tettek az asztalára, bizonyára a többi kedvezőtlenebb volt. Hozzátette, hogy mind a megrendeléseket, mind a teljesítésigazolásokat a jogi igazgató, a kommunikációs igazgató aláírása után látta el kézjegyével, illetőleg többször előfordult, hogy bizonyos megrendeléseket, teljesítésigazolásokat nem fogadott el. Elmondása szerint egyebek mellett az ilyen szerződések miatt is távozott – saját kérésére, a felügyelő miniszter és Rogán Antal rosszallása ellenére – a Diákhitel Központtól a 2022-es választások előtt” – írta Hadházy április 29-én.