Hadházy: Szijjártó luxusrepülőzései 2,5 milliárd forintba kerültek az adófizetőknek

Hadházy: Szijjártó luxusrepülőzései 2,5 milliárd forintba kerültek az adófizetőknek

Szijjártó Péter Genfbe, a WHO közgyűlésére tart (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az adófizetőknek csak tavaly mintegy 2,5 milliárd forintjába került az, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek „derogál menetrend szerinti járaton utazni” – számolta ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Mint közösségi médiás bejegyzésében felidézte, Szijjártó maga posztolt arról a Facebookon, hogy mennyit repült 2023-ban. „Azzal dicsekszik, hogy ebben az évben percre pontosan 829 órát és ötven percet (!) töltött a levegőben. Persze mindezt »honvédségi« luxus jeten vagy Airbus-on. Mindkét repülőn óránként legalább 3 millió forintért” – írta Hadházy Ákos. Ebbőll számolta ki a 2,5 milliárdos összeget, „alsó hangon”.

Hozzátette: így év végén sok összesítésről lehet olvasni, de egy sem olyan betegesen pofátlan, mint a külügyminiszteré. Persze ezekben az utakban a kisebb baj volt az, hogy mivel utazott. A nagyobb baj, hogy Kim Dzsong Un kivételével gyakorlatilag a világ összes szalonképtelen diktátorát és háborús bűnösét fölkereste. Volt, akit többször is. A legnagyobb barátságban. Szégyen, mindannyiunk szégyene.