Hajók is segítik a vonatpótlást a Dunakanyarban

Hajók is segítik a vonatpótlást a Dunakanyarban

A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összefogott a MÁV és MAHART, így a múlt héten sárlavina miatt járhatatlanná vált nagymarosi vonalon már nemcsak autóbuszt, de akár hajót is választhatnak vonatpótlóként az utazók.

A MÁV közleménye szerint a MAHART a vonat- és buszjáratokhoz igazította a hajók indulását a Nagymaros–Zebegény közötti szakaszon. A menetrend június 22-én, hétfőn reggeltől érvényes. A hajójáratok Nagymarosról 7 órától 22 óráig, minden óra 05-kor indulnak, Zebegénybe 7:40-től 22:40-ig, minden óra 45-kor érkeznek meg. Zebegényből 5:20-tól 19:20-ig, minden óra 30-kor indulnak, Nagymarosra 5:50-től 19:50-ig, minden egész órakor érkeznek. Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé 40 perc a menetidő. A hajók légkondicionáltak, 250 fő fér el rajtuk. Menetjegyet nem árusítanak a hajón, és azokat is elszállítják, akik nem Budapest felé utaznak vasúti bérlettel, hanem csak a két település, Nagymaros és Zebegény között.

Akik mégis a buszt választják, azoknak 40-60 perces úttal kell számolni, mert a 12-es főút lezárása miatt terelőúton közlekednek a járművek, és időnként torlódások lassítják haladásukat. 

Mint ismert, a múlt szerdai esőzés több mint egy kilométernyi szakaszon öntötte el sárral, kövekkel a vasúti pályát a dömösi átkelésnél. Mintegy 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz. Az omlások során körülbelül 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. 

Az állami vasúttársaság közlése szerint a megrongálódott vasúti pálya helyreállítása szombaton megkezdődött. A vasúti közlekedés a vonalon várhatóan jövő hónap második felében indulhat meg, akkor is egy vágányon. A hajók részletes menetrendje a letölthető dokumentumban és itt olvasható.