Halott édesapjával, egy példabeszéd miatt támadja Pikót a kormánylap

Halott édesapjával, egy példabeszéd miatt támadja Pikót a kormánylap

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Véletlenül vagy szándékosan, de teljesen félreinterpretálta Pikó András szavait a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánylap. A lap szerdán az írta, hogy ő az apjával szeretné végeztetni a felújításokat. A polgármester a Facebook-oldalán reagált, mint beszámolt róla, hogy a képviselő-testületi ülésen azt mondta: olyan a Fidesz korrupciós gyakorlata, mintha ő az apjával újíttatná fel az önkormányzati lakásokat. Pikó ehhez hozzátette, édesapja, aki kertész volt, már több éve nem él. „A másik akadályt az jelenti, hogy az a korrupciós kultúra, amely a kormánypártra jellemző, a mi politikai közösségünkben egyszerűen elképzelhetetlen” – tette hozzá a kerületvezető.

Pikó András szerint ő a példabeszédében arról beszélt, hogy ezzel szemben a miniszterelnök édesapjának bányájából a mai napig érkeznek alapanyagok állami építkezésekre.

„A képviselő-testületi felszólalást most azért osztom meg itt, hogy mindenki el tudja dönteni, mi is hangzott el tulajdonképpen. És azért is, mert a téma – a kerületi antikorrupciós csomag elfogadása – egyébként valóban fontos számunkra. A helyi Fidesz nagyon rövid politikai pályám során a kerületben még soha semmi mással nem próbálkozott, mint a velem kapcsolatos hazugságok terjesztésével” – üzente a polgármester.

https://www.facebook.com/pikoandraspolgarmester/videos/343710053531939/

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap később változtatott cikkén, az most már arról szól, hogy Pikó „orbitálisat lódított”, mert azt állította, hogy  apja „kiváló építési szakember, és el tudná végezni a munkát”. A cikk url-jében még az szerepel, hogy a polgármester az apjával végeztetné a munkát, a mostani cím már lódítást emleget.

Pikó az általa közzétett videó szerint ezt mondta: – Mondjuk az én édesapám egy építési vállalkozó, a legjobb, ide tudna jönni, föl tudná újítaná ezeket. Önök szerint ezzel semmi baj nem lenne, és ebből arra következtetek, hogy azzal sincsen semmi baj, hogy a miniszterelnök apja a bányáiból hordja a követ az országút építésére. Ugye?

A napilap ezzel szemben mindezt megvágva idézte, így: – Az én édesapám a legjobb építési vállalkozó, ide tudna jönni, fel tudná újítani ezeket. Ezzel semmi baj nem lenne, arra következtetek, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök édesapjának bányái vannak, és onnan hordják a követ az útépítésekre.