Három év elteltével is tart a kormányzati bojkott lapunk ellen

Három év elteltével is tart a kormányzati bojkott lapunk ellen

Gulyás Balázs, a Gulyáságyú Média főszerkesztője kérdezi Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfó előtt 2024 június 13-án. (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szinte napra pontosan három éve bojkottálja a kormány a Magyar Hangot a kormányinfók és más sajtótájékoztatók alkalmával, és kitiltásunk továbbra is fennáll. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által tartott csütörtöki tájékoztatóra sem nyertünk bebocsátást, pedig – mind ahogy minden alkalommal, úgy ezúttal is – időben, a Kormányzati Tájékoztatási Központ által elvártaknak megfelelően regisztráltunk az eseményre.

Kényszerűségből szokásunkká vált, hogy jobb híján a kormányinfónak otthont adó Miniszterelnöki Kabinetiroda épületénél várjuk az érkező minisztert, aki számunkra szerencsés esetben nem autóval hanem gyalogosan érkezik az alig száz méterre lévő Miniszterelnökség épületéből, ilyenkor ugyanis villáminterjút próbálunk készíteni. Hosszabb ideje ráadásul nem egyedül próbálkozunk, hiszen – szintén bojkott miatt, tehát nem önszántából – a Gulyáságyú Média is az utcán próbálja szóra bírni Gulyást. Ezúttal a portál főszerkesztője, Gulyás Balázs érdeklődött afelől, sikernek tekinti-e a Fidesz a vasárnapi EP-választáson elért eredményt. Mint ismert, a párt alig 45 százalékot ért el, ami az EP-választások történetében az eddigi leggyengébb százalékos eredmény, korábban rendre 50 százalék feletti támogatottsággal nyert.

– Sikernek. Ha belegondolunk, akkor az európai kontinens bármelyik pártja szeretett volna ilyen eredményt elérni, senkinek sem sikerült – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: dolgozni fognak azon dolgoznak, hogy minél nagyobb bizalmat szerezzenek.

Lapunk egyébiránt számos alkalommal érdeklődött afelől, hogy minek köszönhető a Magyar Hang elleni bojkott és azt személy szerint ki rendelte el. Érdemi választ egyszer sem kaptunk, pökhendi reagálást azonban igen, mégpedig Szentkirályi Alexandra korábbi kormányszóvivőtől.