Újabb házkutatást tartottak Karácsonyék mikroadományai miatt

Újabb házkutatást tartottak Karácsonyék mikroadományai miatt

A 99 Mozgalom (Forrás: kilencvenkilenc.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Házkutatást tartottak a korábban Karácsony Gergelyt támogató 99 Mozgalomhoz befutott pénzek ügyében Perjés Gábornál – számolt be róla a Magyar Nemzet, amely úgy tudja, hogy a férfi törökbálinti otthonához szállt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az újság emlékeztetett rá, hogy korábban már Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is volt házkutatás az ügyben, információik szerint ott az okirat-hamisítás bűncselekményét állítólagosan alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le.

A korábban az ügy kapcsán nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésben az szerepelt, hogy Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintot a 99 Mozgalom számlájára, az összeg négyötödét euróban vagy fontban. Karácsony Gergelyék arra hivatkoztak, hogy külföldi magyarok mikroadományairól volt szó, melyeket egy ládikában gyűjtöttek. A főpolgármester többször is elmondta az elmúlt hónapokban, hogy szerinte a hatóságok is mindent rendben fognak találni. A kormány többek között erre az ügyre hivatkozva jelentette be: szuverenitásvédelmi csomagot fognak beterjeszteni, amely ellehetetlenítené a hasonló, külföldről érkező pénzek felhasználását kampánytevékenységre.