Hende Csaba újra azzal jött, hogy Ungár Péter majd át fog állni a Fideszhez

Hende Csaba újra azzal jött, hogy Ungár Péter majd át fog állni a Fideszhez

Hende Csaba (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ezzel a rendkívül vehemens Fidesz és Hende-ellenességgel szeretné elleplezni azt, hogy ő egy trójai faló. Ugyanis, ha Ungár Péter bekerül a parlamentbe, akár listán, akár egyéniben, a megfelelő pillanatban át fog állni a Fideszhez” – mondta a fideszes Hende Csaba Ungár Péterről, az LMP szombathelyi előválasztási országgyűlési képviselő-jelöltjéről az ATV-ben csütörtökön.

Azt szeretné, ha Ungár Péter és nem Czeglédy Csaba nyerné meg az előválasztást, „mert akkor már rossz döntést nem tudnának hozni a szombathelyiek”. Hiszen, a Fidesz jelöltje ő lesz. „Én büszke vagyok rá, hogy ő voltaképpen a mi kutyánk kölyke” – fogalmazott. Szerinte ezt az LMP-ben tudják is Ungár Péterről.

Ungár Péter a Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra, szerinte Hende Csaba hazudott és „új szintet lépett saját maga parodizálásában”. „Most arról tekintsünk el, hogy a kétségkívül nem a humoráról ismert Hende Csaba is kinevette magát az interjú végén. Az azonban optimizmusra ad okot, hogy szűk egy évvel a választások előtt a kormánypárt oda jutott, hogy leginkább saját magukkal próbálják meg ijesztgetni a szavazókat” – tette hozzá.

Azt üzente Hendének, hogy látva a teljesítményét, ha fiatal korában a karriervágy miatt a Fideszbe, és nem az LMP-be lép be, most könnyen lehetne a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. „De mivel többek között akkor most saját magamat kéne buzizni ebben a kampányban, ellenzéki politikus lettem” – írta.

Felemlegette, hogy Hendével szemben ő még soha nem hagyta cserben a politikai közösségét. Ezzel arra utalt, hogy a fideszes politikus 2004-ben elhagyta az MDF-et.

Nem a mai volt az első alkalom, hogy Hende Csaba azt terjesztette Ungárról, hogy titokban fideszes, legutóbb áprilisban mondta azt, hogy annak szurkol, hogy Ungár győzze le a riválisait az előválasztáson, mert mindenki nyugodt lehet, „Ungár Péter a megfelelő pillanatban a jó gombot fogja megnyomni”.

Hende Csaba az interjúban amúgy reagált az 5,8 millió forintos panamai útjára is. „Egyetlen napot sem töltöttem dologtalanul Panamában és egyetlen forint közpénzt sem használtam fel illetéktelenül” – mondta.