Heten adtak át egy 3,5 kilométeres dűlőutat

Heten adtak át egy 3,5 kilométeres dűlőutat

Hét ember a több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen hét ember adott át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlétében egy 3,5 kilométeres dűlőutat szerdán – szúrta ki a 24.hu.

Az MTI által közölt fotó szerint az átadáson a tárcavezető mellett ott volt:

• Butta László, Tarcal polgármestere
• Posta György, Tokaj polgármestere
• Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke
• Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke
• Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője
• Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke

A Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az ágazatban még mindig hihetetlen lehetőségek vannak, van olyan, kellően még fel nem fedezett országrész, amelynek települései megérdemlik a figyelmet és számot tarthatnak a turisták érdeklődésére. Szavai szerint a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért, az itt elindult fejlesztések jó bizonyítják, hogy gyorsan fejlődik a tokaji térség, ezzel együtt az ország egésze. Elmondása szerint a csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára.

Koncz Zsófia pedig arról beszélt, hogy az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is. Négy-és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése, Mádon például látogatóközpont, míg Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása.