Hétfőtől árulják a jegyeket a Fradi BL-meccseire

Hétfőtől árulják a jegyeket a Fradi BL-meccseire

A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában a norvég Molde ellen játszott zárt kapus mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn reggel tízkor kezdik árulni a jegyeket a Ferencváros hazai BL-mérkőzéseire, összesen öt szakaszban. Mint az megírtuk, a Fradi labdarúgócsapata huszonöt év után bejutott a legrangosabb európai kupasorozat, az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörébe. Első hazai csoportmeccsét október 28-án a Dinamo Kijev ellen játssza a Groupama Arénában, majd november 4-én a Juventus, illetve december 2-án az FC Barcelona érkezik a Puskás Arénába.

Először a leghűségesebb szurkolók vásárolhatnak jegyet, vagyis azok, akik megújított szezonbérlettel rendelkeznek és a tavasszal elmaradt bajnokik után nem kértek visszatérítést. Két nappal később az egyéb szezonbérletesek következnek, de közülük is csak azok, akik a sorsolás pillanatáig vettek bérletet maguknak.

A sorban (jövő csütörtökön) a szurkolói kártyával rendelkező drukkerek következnek, persze csak akkor, ha marad még eladható hely. Rá egy napra pedig azon bérletesek, akik a sorsolás után vásároltak bérletet a csapat hazai bajnokságban vívott mérkőzéseire. A megvásárolható bérletek három, illetve két találkozóra szólnak – a kétmeccses bérletek értékesítése csak a nemzeti ünnepen, október 23-án kezdődik, és a Puskás Arénában szervezett összecsapásokra érvényes Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapatai ellen.

A bérletek nem átruházhatóak, tehát csak az a személy tud kimenni mindegyik mérkőzésre, akinek a nevére vásárolták. A stadionokat az UEFA előírásai szerint a kapacitás harmadáig lehet feltölteni, így az egymás mellett ülő nézők között két helyet üresen kell hagyni.

No de nézzük az árakat! Aki jó helyről, vagyis a középvonal fölötti stadionrészről szeretné nézni mindhárom meccset, és nincs bérlete a hazai bajnokikra, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia: 120 ezer forintba kerül a három meccs (amennyiben megelégedünk a legolcsóbb jegyekkel, akkor ötvenezer forintot kell leszurkolnunk). Ha csak a két világsztárra kíváncsi a néző, akkor százezer forintba kerül az első kategóriás jegy, és negyvenezerbe a legolcsóbb. A hűséges Fradi-szurkolók, akik a magyar bajnokságra is bérlettel rendelkeznek, negyven százalékos kedvezménnyel vehetnek maguknak jegyet a BL-csoportmeccsekre.