Hiába tiltották el a vezetéstől, autóba ült és gyalogost gázolt

Hiába tiltották el a vezetéstől, autóba ült és gyalogost gázolt

Hiába tiltották el a vezetéstől, gyalogost gázolt (Fotó: Magyarország ügyészsége)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés és közúti baleset gondatlan okozása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a sofőrt, aki a járművezetéstől eltiltása ellenére autóba ült és elgázolt egy gyalogost – írta közleményében az ügyészség csütörtökön.

A vád szerint a kecskeméti férfit 2022 decemberében a rendőrség közúti közlekedési szabálysértés miatt 3 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A férfi ennek ellenére 2023. február 9-én, kora délután autóba ült és Kecskemét belvárosában közlekedett. Egy útkereszteződésben azonban balra kanyarodás közben nem adott elsőbbséget az úttesten átkelő gyalogosnak és elütötte. A baleset következtében a gyalogos súlyosan megsérült, a lábszára és orra eltört, valamint további zúzódásokat szenvedett.

Az ügyészség a helyszínen tetten ért férfit eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyorsított eljárásban tegnap bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet nem jogerős.