Hidegfronti hatás várható szerdán

Hidegfronti hatás várható szerdán

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keleti országrészben estig marad a többnyire erősen felhős vagy borult idő, többfelé valószínű eső, zápor - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A Dunántúlon viszont egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, számottevő csapadék arrafelé már nem valószínű. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az erős, a nyugati tájakon viharos szél hatására a Dunántúlon egyre többfelé süt ki a nap. Ezzel szemben a Dunától keletre még borongós marad az idő. A Tiszántúlon tartós eső, a Duna-Tisza-közén záporesők alakulnak ki. 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet. Hidegfront érkezik. 

Orvosmeteorológiai szempontból szerdán erős hidegfronti hatás érvényesül. Napközben a csúcsérték 10 fok körül alakul. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak. Az arra érzékenyeknél egyre erősödő görcsös fejfájás, hasi fájdalom alakulhat ki. A szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell - írta a Köpönyeg.hu.